torstai 31. tammikuuta 2013

Kissojen kuluja

Tässä postauksessa on sekä joulukuun 2012 että koko vuoden 2012 (meidän tapauksessa huhti-joulu) kulut. 

*

Joulukuussa kuluja tuli vain ruoasta. Ostin alkukuusta Mjauta marketista, ja kuun puolessa välissä tein tilauksen Zooplussalle. Zooplussalta tuli vain märkistä, koska meidän kuivaruokatilanne on vielä oikein hyvä. Tilasin samalla kertaa omille tyypeille että vanhempieni kissoille, joten sain hyödynnettyä sekä kanta-asiakasalennuksen (maksullinen tarjous, jonka olen saanut joskus aikaa sitten) että suurtilaustarjouksen. Kantisalennuksia Zooplus kauppasi aikaa sitten, en muista milloin. Vaihtoehtoina oli muistaakseni 1 vuodeksi 3% alennusta, 1 vuodeksi 5% alennusta ja 3 vuodeksi 5% alennusta. Itselläni on tämä viimeinen. Olen siis maksanut Zooplussalle, jotta olen saanut tämän alennuksen. Alennus on kuitenkin maksanut itsensä jo takaisin, ja saan alennusta kaikista tilauksista. "Suurtilaustarjous" on taas yli 100 euron tilauksille, sama 5% alennusta. 

Joulukuussa omien kissojen ruokaan meni rahaa 72,60 euroa. Zooplus-tilaus tuli vähän ennen joulua, ja ruokia on vielä kaapissa. Kedi ja Aava saivat Zooplussalta syötäväksi Miamorin 22 x 100 g annospusseja, makuna ankka ja siipikarja, sekä Bozitaa kalkkunan, kanan ja kalkkunan sekä kanin makuisina. Jokaista tetraa tilasin 36 kpl, ja kaikista 18 tetraa tuli meille. Vanhempieni kissoille tilasin lisäksi Feline Portan kanaa sekä tonnikalaa, ja näistä otin tyypeille kaksi purkkia maisteltavaksi. Tonnikala upposi ihan ok.

*

Vuoden 2012 kissakulut olivat 1 041,91 euroa. Kuluja olen alkanut laskea vasta huhtikuun puolesta välistä, eli siitä asti, kun Kedi on muuttanut takaisin mun luo asumaan. Per kuukausi menoja on ollut suurinpiirtein 116 euroa. Menot eivät ole jakaantuneet täysin tasan, vaan välillä on ollut kuukausia, joina olen käyttänyt tai ylipäätään pystynyt käyttämään vähemmän rahaa. Hiekkoja olen ostanut paljousalennukselta eläintarvikeliikkeistä, eli noin neljän kuukauden hiekkahankinnat ovat osuneet yhdelle kuukaudelle. Zooplussalta olen myös tilannut ruokaa reilusti kerralla - suuret pakkausmäärät ovat kilohinnaltaan halvempia ja kun kuluttaa yli 100 euroa, niin saa 5% alennusta. Suuri määrä ruokaa kotiin kuljetettuna on ihan kiva juttu.

Kuluihin ei ole laskettu Aavan hintaa. Aavan hinta (900 euroa) lisättynä näihin kuluihin tekisi vuoden kuluista vähän vajaa 2000 euroa. 

Mitään ylimääräistä en ole ainakaan omasta mielestäni ( ;) ) ostanut, joten nämä euromäärät antavat hyvän esimerkin siitä, mitä kissan omistaminen ja ylläpito maksaa. Ostin Kedille uuden kiipeilypuun, koska vanha muutti alkuvuodesta kissan mukana vanhempieni luo. Aavalle piti ostaa ruokakupit, ja ostin Kedille myös uuden vesikupin. Hiekkikset olivat vanhat.

Muita lääkärikustannuksia viime vuonna ei tullut kuin Aavan sterilaatio. Itse uskon ja luotan vahvasti siihen, että hiekkaan ja ruokaan vähän panostamalla saa vältettyä ylimääräisiä eläinlääkärikustannuksia. Toisaalta Mjau, joka on nykyään kissojen pääasiallinen ruoka, ei ole kallista. Hinta-laatu-suhteeltaan se on törkeän halpaa!

Tässä vielä kissakaarikuva pöljistä:

Näin meillä nukutaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti