keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Treeniohjelman päivitystä

Mulla oli tänään tapaaminen pt:n kanssa. Tarkoituksena oli vähän päivittää treeniä korvaavien liikkeiden muodossa ja halusin, että samalla tsekataan pari liikerataa. Yllärinä oli ennen treeniä tehty uusi kehonkoostumusmittaus. Tällä kertaa en halunnut tuloksista kopiota itselleni, koska ne ei ainakaan mun mielestä pidä paikkaansa. Mittarin mukaan olin laihtunut about kilon; tosin se voi pitää paikkansa, koska oon treenin myötä hoikistunut ja kiinteytynyt. Kummallisia tuloksia oli rasvojen ja lihasten määrässä. Testin mukaan multa olisi lähtenyt lihasmassaa ja oisin kerännyt vyötärölle rasvaa. Omien havaintojen mukaan lihasta on kuitenkin tullut lisää, ja vyötäröllä ollut vähä rasva on aika hyvin kadonnut. Onneksi tämän jälkeen tehty treeni todisti, että takapakin tai paikoillaan junnaamisen sijaan oon mennyt huimasti eteenpäin.

Tänään muokattiin pääsääntöisesti selkätreeniä. Selkätreenin smith-kyykyn sijaan halusin, että tsekataan jalkapäivän ykkösliike eli boxi-kyykky (etukyykky penkille). Tekniikka oli hyvä, ja 10 kilon tangon vaihdoin 15 kilon tankoon. Käsipainojen kanssa tehty penkkipunnerrus siirtyi penkille ja tangolle. Ekalla treenikerralla olin saanut hädintuskin tehtyä yhden toiston tangon kanssa, nyt meni jo kolme sarjaa kahdeksalla toistolla. Edistystä on tapahtunut! Käsipainoilla tehdyn kulmasoudun variaatioksi tuli alataljasoutu.

Ihan uusi liikekin tuli mukaan selkätreeniin, nimittäin pullover. Pullover on rintalihasliike, joka venyttää tehokkaasti rintalihasta, eli on avaava liike (linkki). Linkin mukaan liike on tunnettu, mutta itse kuulin siitä tänään ekaa kertaa. Tyttötreenauksessa ei vissiin hirveästi pulloveria tehdä... ;) Linkin takaa löytyy Kaikki kuntosaliharjoittelusta -nettisivu, johon aion itse tutustua tarkemmin. Nimen perusteella sivustosta nimittäin saattaa saada erittäin paljon irti. Alla vielä video pulloverin tekemisestä. Alkulöpinöiden jälkeen itse treenivideo alkaa noin kohdassa 00:50.
Ylätaljan variaatioksi tuli kevennetty leuanveto. Ylätaljan kanssa en oo oikein saanu kunnon tuntumaa selkään, mutta kevennetty leuanveto kyllä tuntuu! Hartioihin laitettiin superiksi vipunostot sivulle ja pystypunnerrus istualtaan tehtynä. Jalkapäivän lankku muuttui myös TRX-liinan kanssa tehtäväksi, koska keskivartalon lihakset on kehittynyt jo sen verran hyvin, että saan kropan pidettyä kasassa ja selän suorana.

Näillä liikkeillä plus niillä vanhoilla mennään vielä jonkin aikaa, ja sitten treeniohjelma muuttuukin kolmijakoiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti