maanantai 21. tammikuuta 2013

Treenitavoite

Salipostauksessa mainitsin, että mun treenauksella on jokin tavoite. Tavoite ei ole mikään suurensuuri, mutta on se edes jotain. 

Bodyfitness on tällä hetkellä todella pinnalla, ja fitnesskroppa on todella tavoiteltu. Asiasta on uutisoinut muun muassa Iltalehti täällä. Itse en ole ihan fitnessiin hurahtanut, ja fitnessmallienkin kropat on välillä turhan lihaksikkaita mun makuun. Ehkä Janni Hussi ei-kisakunnossa ois sellainen, mihin olisi kiva tähdätä. Treenattu, mutta silti naisellinen, hoikka eikä liian timmi. Vatsalihakset piirtyy, mutta vatsa ei oo tiukka 6-pack. Kuvat Googlesta

Itse oon pitkä ja hoikka, ja liian lihaksikas vartalo ei mun mielestä näyttäisi hyvältä. Vaikka painoindeksin mukaan oon alipainoinen, niin itseni ja peilin mielestä oon just sopiva. Vähän lisää painoa, niin maha pömpöttäisi - ainakin jos painoa tulee rasvan muodossa. 

Treenaamisen tavoitteena ei missään nimessä ole painon pudottaminen tai hoikistuminen, vaan lihasmassan kasvattaminen. Tämä näkyy niin ruokavaliossa (josta juttua tulossa myöhemmin) että treenissä. Personal trainerini on ehdottomasti kieltänyt aerobisen treenin (lämppäriä, palautumista ja normaalia hyötyliikuntaa mukaan laskematta). Yhden hidastempoisen, palauttavan aerobisen saisin tehdä viikossa, jos välttämättä haluaisin. Tälle en kuitenkaan ole kokenut tarvetta (lue: en ole jaksanu vaivautua ;) ). Koska aerobinen treeni kuluttaa energiaa, niin mun pitäisi syödä vielä enemmän, jotta mulla ois sitä jotain, millä rakentaa lihasmassaa. En siis tuhlaa vähiä energioitani turhaan vaan suuntaan ne siihen, mihin on tarkoitus. 

Omat tavoitelihasryhmäni ovat kädet ja takareidet, hyvänä kakkosena tulevat pakara ja yläselkä. Mun narukädet ovat aivan kamalat, haluaisin niihin ehdottomasti lisää massaa lihasten muodossa. Takareisi on mulla aivan olematon ja kateellisena katson niitä, joilla se piirtyy hyvin ja joillakin se on tosi pullea. Pulleaa, todella treenattua takareittä mä en varmaan koskaan saa, mutta jos se ees vähän erottuis niin olisin tyytyväinen. Eli ei olisi tällainen suora ja olematon kuin nyt.

Perintötekijöiden vuoksi mua uhkaa persjalkaisuus, ja pakaratreenin avulla yritän välttää tätä niin pitkälle kuin vaan pystyn. En halua roikkupersettä vaan pyöreän pakaralihaksen. Ja jotta kokonaisuus ois tasapainossa, niin haluaisin pikkasen erottuvuutta myös yläselkään. Kokemuksesta onneksi tiedän, että yläselkään mulla tarttuu lihakset suht hyvin, kädet on se suurin haaste. Täytyy myöskin olla varovainen sen kanssa, ettei paino putoa ja käsistä katoa kaikki rasva, muuten mulla on sellaiset kamalat kuihtuneet Madonna-kädet. Ei en halua!

Joulukuussa tehtiin pt:n kanssa kehonkoostumusmittaus, josta näkee, mikä on lähtötilanne. 

Pituus 174 cm
Paino 58,1 kg (alhaisimmillaan pitkään aikaan)
BMI (painoindeksi) 19,2 (eli 'alipainoinen')
BMR 5703 kJ / 1363 kcal (eli se, mitä kroppa kuluttaa jo itsestään)
Rasvaprosentti 22,8% (sopivan alhainen)
Fat mass 13,2 kg (kehosta rasvaa)
FFM (fat free mass) 44,9 kg
TBW (total body water) 32,9 kg

Kolmesta vikasta en ymmärrä mitään, mutta vissiin ihan normaaleissa määrissä ollaan. Kehonkoostumusmittauksessa eriteltiin myös eri ruumiinosien rasvaprosentti, fat mass ja ffm. Käsissä ja torsossa rasvaprosentti oli parinkympin luokkaa, molemmissa jaloissa rasvaprosentti oli 26,1%. 
       


1 kommentti:

  1. Suosittelen tankotanssia! Jos sen avulla ei kiinteydy ja lihakset kasva, ni ei sitten millään. :D

    No ei, toi on niin yksilöllistä toi lihasten kasvu. Sinä kun olet pitkä ja hoikka eli aineenvaihduntas on nopeaa, ni se on hankalampaa. Mutta kyllä kovalla työllä tuloksia tulee. Samassa veneessä ollaan, tarkoitus on kans tässä itsellä kiinteytyä kesäks. Onneks tässä on vielä monta kuukautta aikaa. :)

    VastaaPoista