tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kesäkuun kissakulut

Kesäkuussa tuli käytettyä vähän enemmän rahaa kissoihin, pääosin siitä syystä että Aava muutti tänne. Aavan sain vanhemmiltani syntymäpäivälahjaksi, mutta muita kuluja pennun hankinnasta syntyi jonkin verran. Olin viime kuussa tosi huono kirjaamaan kissojen menoja exceliin, mutta rahaa meni arviolta 150 euroa. Miltei kaikki se on mennyt ruokaan. Ostin Aavalle kaksi ruokakuppia ja vissiin yhden lelun, niihin meni rahaa kymppi. 

Kedin suhteen tiedän jo aika hyvin, mikä maistuu ja mikä ei. Aavalle taas hankin sekä Megaeläimestä että Faunattaresta kaikkia mahdollisia ruokia kokeiluun. Inhokkiruokia en viitsi tilaa sille Zooplussasta, mutta haluan ruokkia pentua mahdollisimman monipuolisesti. Kedi on ihan tarpeeksi nirso, mieluusti opettaisin Aavan syömään erilaisia ruokia. Pateita, fileeruokia, palaruokia, kastikkeessa ja hyytelössä. Penturuoat on aika pitkälti pateita. Olin tosi yllättynyt siitä, kuinka vähän marketeissa on ruokaa kissanpennuille. Whiskasia ja näitä muita meillä ei siis syödä.

Ruokakustannukset pysyy suht korkeina varmaan aika pitkään, koska kasvavana pikkukissana Aava syö aika paljon, ja Kedikin syö ruokaa paljon aiempaa enemmän, kun se leikkii ja riekkuu Aavan kanssa. Huippusäästöjä en pysty Zooplussassa tekemään, koska kissat ei vielä syö samaa ruokaa. Jossain vaiheessa pystyn ehkä painottamaan ruokatilaukset megapakkauksiin, kun tilaan samalla ruoat mun vanhempien kahdelle kissalle. Bozitan säästöpakkaus vähän houkutti, mutta jätin sen tilaamatta. ;)

Tämän kuun ruokakustannukset ovat siis suht suurenpuoleiset, sillä ainakin kuvittelen tilanneeni ruokaa pitkäksi aikaa.

Aini, laitetaas vielä kaksi kuvaa kissoista.

3 kommenttia:

 1. Teillä näköjään kaveerataan jo :) Mutta eihän se mikään ihme ole ettei Kedi voi noin kaunista kivaa pikkutyttöä vastustaa ikuisesti ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä sama tilanne, Elmo ei vielä syö samoja ruokia (tai sen ei pitäisi syödä niitä) kuin Vertti. Tänään juuri tuli zooplussan tilaus, se toimitettiin työpaikalle. Aulapalvelun tyttö sanoi että taas jotain kissanruokaako... hmm, ehkä munkin täytyy alkaa vähän seuraamaan kissojen kuluja, olisi varmaan hyödyllistä tietää kuinka paljon suunnilleen kuukaudessa menee rahaa ruokaan.

  VastaaPoista
 3. Joo, nää tuli toimeen tosi nopeesti, perjantaina Aava tuli kotiin ja maanantaina nää jo rallitteli. :) Mä oon alunperin saanut idean pitää kirjaa kuluista sen takia, että tosi moni kuvittelee kissan olevan halpa lemmikki. Mun mielestä on ihan hyvä tuoda esille, että kissan omistaminen ei ole a) ilmaista ja b) laatu maksaa. Samalla pystyy kans tuomaan erilaisia vaihtoehtoja esille ja ehkä saa jonkun siirtymään Whiskasin raksuista johonkin parempaan. Ja vaikka mä "hemmottelenkin" kissojani laadukkaalla ruoalla, on sen syöttämiseen taloudelliset syyt, kun laadukasta ruokaa kuluu vähemmän ja sairausten riski vähentyy.

  Meillä se menee ruokien suhteen niin, että Aava syö aina Kedin ruoat, eikä Kedi ees estä sitä. Sit Kediä harmittaa, kun jäljellä on vaan tyhmää penturuokaa. :D Oma moka, pitäis pönttö puolensa.

  VastaaPoista