keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Toimivaksi todettu kissaharja

Vaihteeksi jotain kissoihin liittyvää tekstiä. :)

Kuun lopussa tulee jälleen kooste tämän kuun kissakuluista, mutta esittelen nyt tuotteen, joka on tänään saanut Kedin hyväksynnän: pehmokarstan. 

Karsta on hankittu Aavaa varten, ja siksi se on minikokoinen. Tosin pieni karsta sopii oikein hyvin myös isomman kissan harjaamiseen, ja kumpikaan näistä kahdesta ei ole (eikä tule olemaan) isokokoinen kissa. Kediä varten mulla on ollut aiemmin tavallisesta ruokakaupasta ostettu (ja joululahjaksi saatu) harja sekä Furminaattori. Normiharjalla harjaaminen on ollut yhtä tyhjän kanssa, ja se onkin ollut toimiva ainoastaan Kedin huomion siirtämiseksi muualle furminoinnin aikana. Furminaattori on todella tehokas, mutta koska Kedi ei ole kovinkaan paljon tykännyt olla furminoitavana, olen päätellyt sen olevan kissalle epämukavaa. Tämä tuli todistetuksi tänään.

Kedin iltakiehnäyksen aikana ajattelin ihan vaan huvin vuoksi kokeilla, a) lähteekö Aavan karstalla siltä karvaa ja b) mitä mieltä Kedi on karstalla harjaamisesta. Yllätys oli suuri, sillä Kedi oli oikein mielellään harjattavana. Kedistä lähtee aivan järkyttävä määrä irtokarvaa jatkuvasti, joten harjaaminen on ollut todella toivottavaa mutta valitettavan satunnaista pakkopullaa meille molemmille. Nyt Kedi vaan kiehnäsi mun ympärillä ja puski tyytyväisenä, pari kertaa piti karstaa kokeilla hampailla. Furminaattorin huonona puolena on ollut se, että karvaa on lähtenyt aivan järkyttäviä määriä eikä kaikki irtokarva ole jäänyt Furmin piikkeihin, vaan se on jäänyt kissaan kiinni ja siitä Kedin puskiessa siirtynyt mun vaatteisiin. Tai sitten lattioilla on lennellyt karvatuppoja. Karstalla ei lähtenyt niin paljon karvaa kuin furmilla, mutta miltei kaikki irtokarva jäi karstan piikkeihin kiinni. Yhden hassun karvasuikaleen näin Kedin takatassussa, ja siitä se oli helppo silittäessä napata käsiin.

Kedin näyttäessä mallia Aavakin antoi nätisti harjata itseään parin harjanvedon verran, yleensä meillä harjaaminen menee siihen, että Aava vaanii ja puree harjaa. Se siis kieppuu (yleensä sylissä) kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja harjaaminen on miltei mahdotonta. 

Tässä vielä kuvia harjasta ja Kedin pohjavilloista: 

Kuten huomaa, karsta on aika mini, mutta parin minuutin harjauksella se on täynnä karvaa. Aava halusi päästä kuvaan (ja blogiin) karstan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti