tiistai 1. toukokuuta 2012

Kissan omistaminen ei ole halpaa, osa 1

Viime syksynä pohdin jonkin verran blogin perustamista, ja päällimmäisenä aiheena olisi ollut kissojen omistamiseen ja hoitoon menevät kulut. Toki kissan kuluista voi tinkiä, mutta se saattaa kostautua kalliiden eläinlääkärireissujen muodossa. Mun kissanpito kiteytyy siihen ajatukseen, että kun kissan olen ottanut ja siitä olen päättänyt pitää huolta, niin panostan mahdollisimman laadukkaaseen ruokaan ja hyviin tarvikkeisiin. Kissa ei osaa itse kertoa, jos jokin on pielessä, eikä itse voi tehdä omaan elämäänsä liittyviä päätöksiä. Omistajan vastuulla on antaa lemmikille parhaat eväät elämään.

Kedi muutti takaisin mun luo huhtikuun puolessa välissä. Parin viikon aikana kustannuksia on tullut vähän päälle 220 euroa. Ruokaan on mennyt noin 60 euroa, tosin tuon summan edestä Kedi ei oo syönyt. Kuivaruokaa ostin parin kilon pussin ja se kestää reilu kuukauden, riippuen siitä, kuinka usein tuo kuivaruokaa syö. Kerran päivässä vai joka toinen päivä. Ostin vesikupiksi lasisen uunivuoan, kissat kuulemma tykkäävät juoda joko valkoisista tai kirkkaista astioista.

Kissanhiekkaa ostin 3 säkkiä, yhteensä 65 euroa. Hiekkana Extreme Classic -mikrohiekka. Kedillä on tällä hetkellä käytössä yksi normaalikokoinen hiekkis, siihen menee vajaa pussi hiekkaa, ja se kestää reilu kuukauden. Tarvikkeisiin, eli jokuseen uuteen leluun ja kiipeilypuuhun meni rahaa sadan euron verran. Uuden raapimistolpan tilasi äiti, enkä sitä ole lisännyt omiin menoihini.

Jos ja kun toinen kissa tulee, niin rahaa tulee kulumaan penturuokaan sekä uuteen hiekkikseen. Poikien vanha jumbovessa on aika iso, ja enää en haluaisi pyhittää saunaa hiekkikselle vaan mieluusti käyttäisin sitä itse. Jumbovessa on noin kahden normihiekkiksen kokoinen, eli JUMBO. Siihen menee hiekkaa 1,5 säkkiä, eli painoa käytössä olevalla vessalla on päälle 20 kiloa. ;) Sitä ei tee mieli siirrellä joka kerta, kun käy saunassa/suihkussa. Mikrohiekka kulkeutuu sen verran paljon tassuissa, että haluan pitää hiekkikset kylppärissä. Modkat voisi olla kiva kakkosvessa....

Kissan hankintahinta on siis aika pieni kustannus verrattuna siihen, mitä kissanpito kaikkineen tulee maksamaan. Hyvin hoidetusta kissasta tai pennusta myös kuuluu maksaa, sillä pentujen ja emon hoito ei ole ilmaista. Nää mun "starttikustannukset" ovat olleet sinänsä suht pienet, sillä valmiiksi mulla on ollut jo hiekkis, hiekkiksen edusmatto, lapio, leluja, harja (ehdottomasti paras on Furminaattori), ruokakupit ja pieni kiipeilypuu, josta voi katsoa ikkunasta ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti