maanantai 23. huhtikuuta 2012

Opinnäytetyö


Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ovat työelämän kehittämistehtäviä tai muita 
projektiluontoisia töitä. Opinnäytetyön tarkoituksena on tuottaa työn tilaajalle tietoa, käyttökelpoisia toimintamalleja, tuotteita tai palveluita. Tavoitteena voi olla myös työskentelytavan kokeilu, 
arviointi tai soveltaminen uuteen toimintaympäristöön. Hyvä opinnäytetyö on tulevaisuusorientoitunut eli opinnäytetyö on tilaajalle tärkeä toiminnan uudistamisen kannalta.  

Opinnäyte on kirjallinen työ, jonka suositeltava pituus on noin 40–60 sivua. Kirjallisen 
osuuden lisäksi opinnäytetyön tilaus voi sisältää myös jonkin tyyppisen tuotteen valmistamisen.
Humanistinen ammattikorkeakoulu (Sori, en viitti linkittää intraan kun ette te sinne kuitenkaan pääse. Opinnäytetyöopasta ei oo julkisesti esillä.)

Tällainen kiva pieni kirjallinen tuotos on työn alla, ollut jo keväästä 2010 lähtien. Moni asia on vaikuttanut siihen, että vuoden 2011 aikana en tehnyt mitään kyseisen asian eteen - stressaamista lukuunottamatta.

Helmikuussa avasin opinnäytetyödokkarin ekan kerran, tällä hetkellä on kirjoittamatta vain johtopäätökset. Palautus perjantaina 4.5., ja silloin kaiken pitäisi olla kondiksessa. Tekstiä on tällä hetkellä 32 sivua. Oppari ei kuitenkaan ole läheskään valmis, tai ainakin mun ohjaaja on sitä mieltä, että monta asiaa pitäisi syventää, selvittää lukijalle ja perustella. Jotta saisin mahdollisimman hyvin opinnäytetyöni tehtyä, niin pidän kesälomani nyt. Kaksi viikkoa sisällä läppärin kanssa kuulostaa parhaalta mahdolliselta tavalta viettää sekä alkukevät että kesäloma. Tällä viikolla käyn Turussa esittelemässä opinnäytetyön ja opponoimassa toisen valmistumassa olevan opiskelijan opponoinnin. Reissuunkin siis pääsee.

Yksin ei onneksi tarvitse opparia tehdä, vaan Kedi on häiriönä apuna. Tänään Kedi on ehtinyt jo pureskelemaan mun papereita ja keskeyttänyt mut tunnin välein tulemalla pyörimään mun ympärille. Opparin ja siihen keskittymisen takia en olisi halunnut Kedin vielä muuttavan kotiin takaisin, mutta jos kissa stressaa koko ajan enemmän, niin muuta vaihtoehtoa ei ole. Ainakin herään joka aamu ajoissa, kun Kedillä on nälkä seitsemän aikoihin.

En saanut kuvaa siitä, kun Kedi tuli nätisti häiritsemään, mutta tässä on myöhemmästä interventiosta kuvia. Silityksiä piti saada, ja sitten tekikin mieli liukua henkilökunnan kylkeä pitkin lattialle pötköttämään ja kurittamaan lelua.Porukoilla Minttu omi Kedin Kickeroon, niin ostin sille tuollaisen tilalle. Tämän näköinen pötkylä on Kickeroo:

Kickeroolla leikitään näin ja näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti