torstai 31. toukokuuta 2012

Toukokuun kissakulut

Toukokuussa on ollut rahat aika tiukilla, koska noin puolet palkasta on ollut pakko säästää ensi kuulle. Valmistuminen + 1,5 viikkoa kesälomaa + jo maksetut lomarahat + 15 viikkotyötuntia tarkoittaa sitä, että kesäkuussa saatavalla palkalla saan maksetuksi vuokran, laskutkin jos hyvin käy. Muuhun ne rahat ei sitten riitäkään. Sen vuoksi oon ollu suhteellisen pa tämän kuun, ja tulen olemaan myös ensi kuussa. Mun käsitykseni mukaan en saa Kelalta opintotukea ensi kuussa.

Taloudellinen tilanne näkyy myös kissakuluissa. En oo ostanut Kedille mitään ylimääräistä, ainoastaan ruokaa. Zooplussalta pääsen tilaamaan kaappiin täytettä vasta heinäkuussa, nyt ollaan menty markettien tarjousruoilla, eläinkaupan ruoilla sekä kaapissa jo valmiiksi olleilla ruoilla. Ruokaan on mennyt tässä kuussa rahaa noin neljäkymmentä euroa. 19,10 euroa meni Megaeläimeen, joka on ihan ehdoton eläinkauppa ruokahankintojen kannalta. Niillä nimittäin otetaan tosi hyvin huomioon myös kissat (ja niiden omistajat). Jotkut toiset paikat tuntuvat tosi paljon koirapainotteisilta, ja kissanruokavalikoimakin on se perus. Royal Caninia, Hill'siä, ehkä jotain James Wellbelovedia. Märkäruoissakin on jonkin verran sellaista tarjontaa, mitä meillä syödään, mutta ei niin paljon. Megaeläimessä taas on usein jotain uusia tuotteita. Pet Expossa bongasin FopCat-ruokia, 85 g pikkupurkkeja, joita niillä on valikoimissa. Maistuu Kedille, ja on sopivan kokoinen paketti. Cittarista päätin ostaa kokeeksi Bilanxin märkäruokaa, kun 12 pussin lajitelma maksoi vaan neljä euroa. Ei kelpaa Kedille, ehkä puolet pussista syödään pitkin hampain päivän (tai yön) aikana. Ruokapelleilyyn ei ole varaa, niin en oo heittänyt ruokaa roskiin muulloin kun aamulla. Syötäväksi kelpaavista pahoista ruoista on yleensä syöty noin puolet, lohi-Bilanxista noin neljäsosa. Jos oon pitempään antanut pahaa ruokaa, niin annan sille myös "palkinnoksi" lihaa. Saa kissa edes välillä jotain hyvää syötävää. 

Whiskasilta on tullut uusi kissanruokasarja, joka sai mulla kulmakarvat nousemaan, kun bongasin noita pusseja kaupasta.

"Whiskas Delice –ateriat on hellävaraisesti valmistettu laadukkaista raaka-aineista, jotta niiden herkullinen maku ja hyvää tekevät ravintoaineet olisivat tallella.
Jokainen lihapala on erikseen höyrytetty sekä kevyesti grillattu ja sen jälkeen yhdistetty herkulliseen hyytelöön. Lopputulos on suorastaan herkullinen." (Whiskasin sivuilta.) 

Höyrytettyä kalaa ja grillattua lihaa tai siipikarjaa. Hyvin markkinoidaan ruokaa omistajalle, mutta en usko että yksikään kissa tuota haluaisi - etenkään jos vaihtoehtona on höyrytetty ja grillattu liha tai raaka liha. Toki yksikään teollinen ruoka ei ole raakaa, mutta etenkin grillaaminen on vähän överiä. Ilmaista näytettä voisin kokeilla, mutten tuollaisesta ruoasta maksaisi.

Kissanpenturintamalta ei ole mitään uutisia, pennun etsintä jatkuu.2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, mä käyn nykyisin niin harvakseltaan Kissiksen foorumilla, että multa on menny kokonaan ohi että oot etsimässä pentua Kedin kaveriksi! Etsitkö jotain tiettyä rotua, maatiaista vai rescue-tapausta?

    VastaaPoista
  2. :D Sä käyt kyllä ihan sikaharvoin sitten. ;) Etsinnässä oli pyhä birma, ja sopiva neiti löytyi tiistaina. Rescueta tai maatiaista en ois oikein viittiny ottaa, kun Kedi on vähän tollanen hankala... :D Hakusessa oli hyvin sosiaalistettu, miltei satavarmasti terve kissa (ainakaan sellaisia Pilli-ja-Pulla-yllärikimaraa ei pitäis löytyä). Birma-ketjusta löytyy kuva ja nimi pennulle, fb-profiilissa on vaan kuva. :)

    VastaaPoista