torstai 28. helmikuuta 2013

Kissakulut: tammi- ja helmikuu 2013

Noniin, taas päästään blogini ydinasian äärelle, eli kissakulujen tarkasteluun! 

Tammikuussa en ostanut muuta kuin kokeilumielessä hiekaksi Cattiaa ja pari Latzin vuokaa, joten omaa postausta vuoden ensimmäiselle kuukaudelle en viitsinyt tehdä. Cattialle teen oman postauksensa, kunhan käyttökokemusta tulee vähän lisää. Hiekkikseen asti Cattia on päässyt vasta viime sunnuntaina, eli esimerkiksi hajujen pitävyydestä ei ole vielä tarpeeksi näyttöä. Tammikuun kustannukset olivat 17,61 euroa.

Helmikuussa ruokavarastot olivat huvenneet sen verran vähiin, että ruokaostoksia oli kissoille tehtävä. Kuun puolivälissä sain Cittarista kupongin, jolla yli 50 €:n ruokaostoksista sai 10 € alennusta. Omat ruokaostokseni harvemmin yltävät tuohon viiteenkymppiin, mutta ajattelin säästää, ja ostaa kerralla enemmän ruokaa kissoille. Viidelläkympillä sai 20 tetraa Mjauta, 15 tölkkiä Latzia, 6 pussia Schesirin tonnikala-kanaa ja 18 pussia Pirkan pussiruokia (3 makua, jokaista 6 kpl). Ruokaa oli hihnalla aivan hillittömästi, eivätkä tetrat, purkit eivätkä pussit olleet kunnolla järjestyksessä, mutta silti kassan oli pakko yrittää lyödä tuotteita koneelle kertomerkin kautta. Eli sen sijaan, että lukisi joka tuotteesta viivakoodin, painaisikin koneella esimerkiksi 5 * ja sen perään lukisi yhden tuotteen koodin. Ihan nappiin ei mennyt, multa veloitettiin 1 Mjau liian vähän ja 1 Latz liikaa. Olivat tosin samanhintaisia, niin en maksanut mitään ylimääräistä. Yhtä makua Pirkan pussiruokaa sen sijaan kassa ei veloittanut kuin kerran, ja siksi nipin napin yli viidenkympin kissanruokaostosten loppusummaksi jäi  kympin alennuksen jälkeen 38,44 euroa. 

Ruokaa on siis kaapissa pitkäksi aikaa, ja jos Mjau maistuu tätä tahtia jatkossakin, niin ruokaa riittää 1,5-kertaiseksi ajaksi kuin mihin sen pitäisi riittää. Ei vaan millään uppoa. Latzia nää söisivät vaikka kuinka ja paljon. Vaikka ostinkin ainoastaan purkkeja, joissa ruoka on "paloja hyytelössä", ja ruoat sisältävät vain vähän kasviperäisiä tuotteita, niin Kedin "laatumittarina" toimiva maha on osoittanut, että jatkuvasti syötettäväksi ruoaksi Latzista ei ole. Ihan löysällä masu ei onneksi ole, mutta tuotokset eivät ole niin kiinteitä kuin Mjaun/lihan syömisen jälkeen. Kakka-asioimisen jälkeen vessassa myös haisee. Kissankakan, silloin kun ruokavalio ja maha ovat kondiksessa, kuuluisi korkeintaan vaan tuoksahtaa. 

Ruokien lisäksi ostin Aavalle uuden sulkahuiskun, koska kaikki edelliset huiskut ovat joko kuolleet tapaturmaisesti tai joutuneet sulka kerrallaan neidin mahaan. Helmikuun kustannukset yhteensä 41,34 euroa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti