sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kuinka ottaa kuva kissanpennusta

Kaikkihan tietävät ne ihanat kuvat kissanpennuista, joissa pennut joko katsovat kaikki nätisti kameraan tai touhottavat söpösti itsekseen. Illalla kaverin synttäreiltä kotiin tullessa, kissojen pyöriessä jaloissa, sain ajatuksen ottaa ihan vaan pari kivaa kuvaa. Ei kai hyvän kuvan ottaminen ole ihan niin kamalan vaikeaa?

Olosuhteet vaikuttavat paljon. Meillä kuvauspaikkana oli eteinen ja keittiö, valaistuksena eteisen spottiledvalo. Kamerana rakas Samsung Galaxy S II. Olin ollut kuutisen tuntia poissa kotoota, kissoilla oli hellyyskaipuuta, muttei sentään nälkä. Olosuhteet olivat siis vallan... mainiot.

Tässäpä meidän kuvaustuokion tulokset:

Kissasta saa parhaiten kasvokuvan, jos ei käytä salamaa. Silloin saattaa tulla eteen muita ongelmia. Kuten vaikka kuvaajan käsien varjot.

Aava lempipuuhassaan eli raapimassa rahia. Ehdottomasti kiellettyä meillä...

"No mutku mä haluuuuuuuuun!!"


Seuraavana ongelmana oli kameran vääntely kuvattavan liikkeiden mukaan sekä valitettava tarkennusvirhe - kuvaajan ranteeseen.Kuvattava tuppasi olemaan myös turhan ripeä liikkeissään.

Sekunti sitten se katsoi kameraan...

Sekunti sitten se oli kauempana...

Se katsoo kameraan!!! Ja heilauttaa päätään...Jotkin kuvat onnistuvat - ainakin osittain.

Ja sitten se on taas liikkeellä. PRKL.
Ja taas se varjo.Ja sitten se taas liikkuu liikaa ja liian nopeasti. Ja kun kuvaaja yrittää käyttää salamaa, jotta kuvista tulisi vähän parempia, niin pikkuneiti päättää olla katsomatta kohti kameraa, koska valo on liian kirkas.


Ja sitten se yllättää - suurensuuri hellyyskaipuu! Kissanpentu kaivautuu kuvaajan jalkojen väliin.Välillä on aikaa pureskella kuvaajan varpaita, samalla kun välttelee salamaa.
Jes, kuva!

"En tasan katso sinnepäin"

Ööö... LÄHIkuva?Aaa, se köllöttelee! Se on paikoillaan! Siitä saa kuvan!
Katso pliide kameraan?

No, ei hän suvainnut katsoa.

Illan kissanpentukuvaussessio ei ollut vissiin kummoinen menestys. Ehkä joku toinen kerta, paremmissa olosuhteissa. Vahva ehkä. No mutta ainakin mun ihana mekko pääsi pikkasen kuviin.

Ihana mekko, Vilasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti