lauantai 15. syyskuuta 2012

Elokuun kissamenot

Elokuussa män 60 euroa kissojen ruokaan. Sekä ison kissan ruokaan että junnuruokaan, molemmat syövät niitä 50/50, noin niinkuin suurinpiirtein. Kävin hakemassa Kedille Fopcatia, ja onnistuin ottamaan reippaasti sellaista ruokaa, joka oli sen mielestä pahaa. Muutenkin meillä on nyt vähän liikaa jäänyt ruokaa kuppiin kuivumaan. En yhtään ymmärrä tätä nirsoilua ja muka-kyllästymistä. Ainoa, mikä Kedille kunnolla maistuu, on Latzin vuoat ja raaka liha.

Oon seuraillut (tavallaan) kauhulla yhdellä kissafoorumilla muiden käyttäjien kissanpentujen ruokamääriä. Tyypit vetää jotain puolta kiloa ruokaa naamariinsa päivittäin! Ei vaan mun pikkukirppu-Knaaviainen. Aava syö ehkä just ja just kaks pussia ruokaa päivässä. Tosin moni näistä muista pennuista on maine cooneja, jotka kasvaa järkyttävää tahtia ja ovat aikuisena isoja. Aavaa en ole missään vaiheessa jaksanut punnita, eikä kasvattajakaan käsittääkseni seurannut pentujen painonkehitystä mitenkään tarkkaan. Hoikka tuo toki on, kun energiaa menee leikkimiseen ja kasvamiseen, eikä se oikein ehdi massaa kasvattamaan. Mutta kooltaan tuo ei oikein ole kasvanut paljonkaan, mutta birmat ovatkin pieniä myös aikuisena. Kun vertaa Aavan ruokamääriä muiden pentujen syömiin määriin, tuntuu siltä, että tuo syö käsittämättömän vähän. Tosin miltei kaikki menee, mitä kuppiin laittaa, mutta joka ruokailukerta pitää ne masuun mahtumattomat ruoat muka-kuopsuttaa piiloon.

Aavalle on varattu aika sterilaatioon lokakuun 5. päivälle. Neidin hampaat ovat jo alkaneet vaihtua ja teini-ikä alkaa olla pikkukissalla päällä. Aava testaa pitääkö kaikki kiellot edelleenkin paikkansa ja että oliko se muka IHAN OIKEESTI niin, että ihmisiä ei saa purra?!

Penturuoan osuutta Kedin ruokinnassa oon jo alkanut vähentää, koska jätkä alkaa olla kunnon kissamaisessa kunnossa. Jos se vielä jatkaa energiapitoisen ruoan syöntiä, niin siitä tulee läski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti