sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hierova epilointipää ja muita epilointifiiliksiä

Oon nyt käyttänyt epilaattoriani useamman kerran, joten pystyn kertomaan edes jotain mielipiteitä epiloinnin mielekkyydestä ja oman epilaattorini ominaisuuksista. Koska Braunin Silk Epil 5 on mun ensimmäinen epilaattori, niin on vähän vaikea miettiä sen hinta-laatu-suhdetta. Että onko se niin huippu, super ja käyttäjäystävällinen kuin luvataan. Itse oon ollut ihan tyytyväinen. Mutta mikä tekee tosta (muka) niin hyvän?

Viilennyshansikas oli ihan hyvä olla olemassa etenkin ekalla epilointikerralla. Sillä sai turrutettua ihon ihan hyvin, koska etenkin sääriluun päällä epilointi sattuu ihan pirusti. Epiloinnin jälkeiseen viilennykseen en ole sitä käyttänyt vaan oon laittanut tylysti after sun -rasvaa iholle rauhoittamaan ja kosteuttamaan. Alun jälkeen se geelityyny tosin on aika turha, ja ilmankin pärjää. Voihan sitä tarpeen tullessa käyttää pakastepussin sijasta jos tarvitsee esimerkiksi venähtänyttä nilkkaa hoitaa kylmähauteella. Eipähän pakasteet sula. Ja toimii myös toisinpäin - epiloitavan kohdan turruttamiseen voi käyttää pakastepussia. Kyseessä ei siis ole mikään must have -lisäosa, joka mullistaisi maailman.

Oon käyttänyt vaan hierontarulla-epilointipäätä, niin en osaa sanoa, onko se jotain aivan mahtavaa. Itse en kuvaisi sitä sanalla hierova, ainakaan jos hieronnan ymmärtää lempeäksi paineluksi. Lempeää se ei nimittäin ole. Jonkin verran se saattaa lievittää epiloinnista aiheutuvaa kipua. Mukavalta se ei tunnu, mutta ehkä se vähän auttaa tekemään epiloinnista vähemmän kivuliasta.Vaikka tossa kuinka on SoftLift Tips -toiminto ja 40 pinsettiä, niin kaikkia ihokarvoja se ei poista. Ei vaikka kuinka hinkkaisi samaa kohtaa. Mun sääret eivät myöskään ole epiloinnin jälkeen sileät, niin on paha mennä sanomaan, että poistaako tuo karvat juurineen vai katkooko se vaan ne. Jalat on epiloinnin jälkeen tosin aina täynnä punaisia pisteitä, niin uskoisin että tuo ainakin suurimman osan ihokarvoista poistaisi juurineen. Vaikka epilaattori vain katkoisi ihokarvat, niin sen hyöty karvanpoistossa olisi aivan sama kuin höylällä. Epiloidessa iho ei kuitenkaan vahingoitu, joten vaikka epiloinnin hyödyt ja lopputulos ei olisikaan aivan huikea ja sileä, niin kyllä mä paljon mieluummin epiloin kuin sheivaan.

Epilaattorin parhaita ominaisuuksia ovat kääntyvä ajopää ja Smartlight-toiminto (suomenkieliset termit tylysti tsekattu Gigantin sivuilta). Ajopään liikkuvuus helpottaa paljon, koska en ainakaan tietoisesti joudu muuttamaan otetta epilaattorista tai tekemään oikein mitään muutakaan. Etenkin polvia epiloidessa toi on hyvä ominaisuus. Smartlightin kanssa on kuin käyttäisi taskulamppua, valo on ihanan kirkas ja sen valossa näkee hyvin, onko jotain karvoja jäänyt nyppimättä.

Oon ihan tyytyväinen epilaattoriini, kuten jo postauksen alussa sanoin. Tää kesä oli tosin sen verran surkea, että haastetta karvattomuuteen ei ollut. En siis hirveän tarkkaan joutunut tarkkailemaan, kuinka nopeasti karvat kasvaa takaisin ja kuinka paljon niitä jäi ja olisiko niitä joutunut nyppimään pois pinseteillä epiloinnin jälkeen. Farkuissa kuitenkin kuljin koko kesän muutamaa poikkeuspäivää lukuun ottamatta. Se hyvä puoli sheivaukseen verrattuna on, että vaikka osa karvoista olisikin katkennut, niin sänki ei ole pistävää ja selkeästi erottuvaa, vaan ihokarvat ovat vaaleita ja ohuita (joka toki saattaa lisätä katkeilemisen riskiä). Ei siis tarvitse heti olla epiloimassa, kun karvat alkavat kasvaa, vaan voi antaa niiden kasvaa hyvään mittaan ennen kuin niitä alkaa poistaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti