perjantai 2. marraskuuta 2012

Syys- ja lokakuun kissakulut

Syyskuussa ei ollut kissakuluja paljon laisinkaan, ainoastaan ruokakuluja. Märkäruokaa Zooplussalta ja ruokakaupasta. Kaikki ruoka vissiin tuli syötyä syyskuun aikana, koska myös lokakuussa piti ostaa märkäruokaa. Tällä hetkellä kaapissa on Kedille paaaaaljon ruokaa, mutta Aavalle vain vähän. 

Syyskuussa rahaa meni 61,81 euroa (ja tämä pelkkään ruokaan), lokakuussa taas 300,18 euroa. Yhteensä siis 361,99 euroa! Toki lokakuun suurin yksittäinen kustannus oli Aava steri, 169,80 euroa. Tilasin myös 7 kiloa Orijenia ja pari pikkupussia Applawsia, joka on pääsyy siihen, miksi ruokakustannukset ovat 118,74 euroa. Kuivaruokien lisäksi olen ostanut näemmä aivan järkyttävän määrän märkäruokaa kuun puolessa välissä (vajaa kolmellakympillä), ja näistä ruoista ei vissiin mitään ole enää jäljellä. Lidlissä oli Latzin 12 pussin pakkaukset tarjouksessa, ja ostin niitä Kedille 3, ja viikonloppuna kävin hakemassa 27 pussia Gourmet Perleä Cittarista, koska niitä saa vielä vähän aikaa kolme pussia kahden hinnalla. Loput kustannukset ovatkin Aavan Metacam ja Klorite, jota mä käytän vaan hiekkisten pesuun.

Näistä ruokakuulumisista huomaa sen, että meillä ei asiat mee ihan niin kuin mä haluaisin. Tilasin Kedille syyskuun Zooplus-tilauksessa Miamorin lajitelmapakkaukset, sekä kastikkeessa että hyytelössä. Kanaa hyytelössä ja kalkkunaa hyytelössä on meillä ollut sen verran ahkerassa tarjoilussa, että ne ei Kedille kunnolla maistu, mutta oletin, että vähintäänkin kastikelajitelmasta löytyisi jotain, minkä herra ruoakseen kelpuuttaisi. Olipahan jälleen kerran väärässä, mikään ruoka ei mastunut kunnolla, jotkut onneksi paremmin kuin toiset. Aikaisemmin olin ajatellut, että voisin siirtää pääpainon Kedin märkäruoista Latzin viljattomiin vuokiin, jotka on herran suurta herkkua, mutta Kedin masu ei kestä niitä, vaan menee sekaisin jos vähänkin ahkerammin kuin satunnaisesti niitä syöttää.

Kedi siis syö Latzia, Gourmet Perleä ja silloin tällöin Schesiriä, muut ruoat ei oikein uppoa. Aava sentään syö ihan nätisti melkein mitä vaan, Whiskasin penturuoka oli syömäkelvotonta, mutta onneksi Mjau maistuu. Ruokakustannukset ovat meillä aika suuret, koska ikänsä vuoksi Aava syö vielä penturuokaa ja Kedi taas aikuisten ruokaa, jottei se pääsisi lihomaan. Ensi vuoden puolella alan syöttää myös Aavalle aikuisten ruokaa, ja sitten voin tilata suuria määriä ja suuria pakkauskokoja. Kedi on sen verran huono syömään jo avattuja ruokia, että sille pelkästään ostaisin jonkun isomman purkin tai tetrapakkauksen.

Millaisia kokemuksia teillä on ollut, onko kissan ja henkilökunnan näkemys ruokinta-asioista olleet vastakkaisia, ja kumpi on loppujen lopuksi vetänyt pitemmän korren?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti